Tics hos børn ser jeg en del af i klinikken. Det er meget varierende udtryk hos børnene. De kan have mere simple tics i små muskelgrupper, som blinken i øjet, ryk på næsen, munden, skuldre. Så er der de lidt mere sammensatte muskelgrupper, hvor der eks. kommer kraftige tvangsprægede drejninger i kroppen kombineret med lyde, snøft, måske anderledes vejrtrækning. Det er forskelligt fra person til person.

Nogle børn lærer at leve med de udfordringer det giver. Nogle vokser fra det. Andre oplever det som en social belastning, hvor det kan være en voldsom stress faktor. Stress og nervøsitet gør tilstanden værre, og der dermed øges antallet og varigheden af tics.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er godt til behandling af tics

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi har en rigtig go effekt på disse børn. I starten af behandlingen kan det se ud som om, at det bliver værre. Men det er blot fordi jeg møder et presset nervesystem og det skal have lov til at udtrykke sig. Barnet plejer at nyde stilheden i kroppen undervejs. Det er ikke usædvanligt, at der kommer nye tics til i et behandlingsforløb. På et tidspunkt topper det, og så giver det slip. Det er naturligvis individuelt, der er jo ikke nogen der er ens, men det er generelt et mønster jeg ser.

Et supplement er nødvendigt

Jeg er nødt til at sige, at vi kommer bedst og hurtigst i mål ved at få tilskud af eks. Omega 3, vitaminer og minaler som eks. B-vitaminer eller zink. Jeg har også erfaring med brug af homøopati. Og så er jeg en varm fortaler for CBD olien.

Det er naturligt for mig at rådgive herom.

Læs gerne mere her om, hvordan en børne behandling kan foregå: