Tics – Tourette

Jeg har haft flere børn i klinikken med tics. Det har været meget variende fra mere simple tics i små muskelgrupper, som blinken i øjet, ryk på næsen, munden, skuldre til de lidt mere sammesatte muskelgrupper, hvor der eks. kommer kraftige tvangspræget drejninger i kroppen kombineret med lyde, snøft, måske anderledes vejrtrækning. Det er forskelligt fra person til person.

Nogle børn lærer at leve med de udfordringer det giver, andre oplever det som en social belastning, og det kan være en voldsom stress faktor, der dermed øger antallet og varigheden af tics. Stress og nervøsitet gør tilstanden værre.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi har en rigtig go effekt på disse børn. I starten af behandlingen kan det se ud som om, at det bliver værre, men det er fordi jeg møder et presset nervesystem og det skal have lov til at udtrykke sig. Barnet plejer at nyde stilheden i kroppen undervejs. Det er ikke usædvanligt, at der kommer nye tics til i et behandlingsforløb, for på et tidspunkt at toppe, og så giver det slip. Det er naturligvis individuelt, der er jo ikke nogen der er ens, men det er generelt et mønster jeg ser.

Læs gerne mere her om, hvordan en børne behandling kan foregå:

2017-07-31T11:10:26+00:00