Er Kranio-Sakral Terapi godkendt som behandlingsform?” Det enkle svar er JA!

Men hvis du vil vide mere, så kig her.

Folketinget vedtog d. 19.maj 2004 “Lov om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere.” Formålet var at indføre en frivillig, brancheadministreret registrerings ordning for alternative behandlere med henblik på at styrke brugernes sikkerhed ved anvendelse af alternativ behandling.

Jeg er RAB registreret siden 2010

Jeg har været medlem af Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter siden 2009, og de er godkendt af Sundhedsstyrelsen til at registrere sine medlemmer efter denne lov. Med baggrund af denne lov, samt Sundhedsstyrelsens Bekendtgørelsen af 1.10.2012 stilles der helt specifikke krav til medlemmernes uddannelse og eksaminer. Ved skriftlig ansøgning til bestyrelsen, skal medlemmerne dokumentere at have gennemført uddannelsen med diverse eksaminer for at blive registreret, for derefter at kunne anvende titlen Kranio-Sakral Terapeut Registreret Alternativ Behandler (KST RAB).

Her er kravene for at blive Registreret Kranio-Sakral Terapeut (KST RAB):

  • Min. 250 timer/ lektioner i primær behandlingsform i Kranio-Sakral Terapi
  • 200 timer/ lektioner i anatomi og fysiologi (eksamen)
  • 100 timer / lektioner i sygdomslære (eksamen)
  • 50 timer/ lektioner i psykologi
  • 10 timer / lektioner i klinikvejledning
  • 50 timer / lektioner i andre alternative behandlingsformer

Godkendelsen skal holdes vedlige med yderligere relevante kurser og fornyes hvert 3.år.

Jeg er RAB registreret med nr. 134 og har været det siden 13. marts 2010.

Stil krav til din behandler. Er det okay for dig at overlade eks. dit piskesmæld til en behandler, der kun har et weekendkursus i Kranio-Sakral Terapi? Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge. Jeg kan kun opfordre dig til at stille krav. Det er dit helbred.