Loading...
Børn og unge behandling2023-08-01T09:44:32+02:00

Biodynamisk Kranio-Sakral
Terapi til børn og unge

Biodynamisk
Kranio-Sakral Terapi
til børn og unge

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi
til børn og unge

Børn og unge behandling med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi. Behandlingen foregår på deres præmisser, uanset om de sidder op eller ligger ned.

”Shhhhh mor……min krop arbejder…”

Biodynamisk Kranio-Sakral terapi til børn og unge kan være svært at forklare for dem inden de kommer. “Hvad er det lige for noget, mor?” Så da ovenstående bemærkning kom fra en lille dreng på 7 år, blev jeg utrolig glad. Han irettesatte kærligt hans lidt snakkesaglige mor, da han modtog behandling med Biodynamisk Kranio-Sakral hos mig. Moren og jeg smilede til hinanden. Han havde jo fuldstændig ret. En sætning, der fik mig til at smile stort. Jeg ved godt, at selvom jeg sidder helt stille med mine hænder, så sker der en masse – og dét gør børnene også. De er fantastiske væsner, der sanser dybt. Jeg møder ofte børn, der har været igennem en masse. De ved godt, at de enten er anderledes, eller besværlige, måske endda umulige, og giver forældrene en masse bekymringer og grå hår i hovedet. Det er faktisk det sidste de ønsker. At være til besvær.

Siden her er ment som en inspiration

for dig som forældre. Jeg har forsøgt at samle nogle af de situationer, hvori jeg møder forældre og deres børn i min klinik. Gå længere ned ad siden her, klik på kasserne med symptomerne, eller de forskellige cases. Brug også gerne boksen i menuen til søgeord.

I kan være helt trygge I jeres valg af mig som behandler til jeres guldklump. Jeg blev eksamineret som Biodynamisk børne Kranio-Sakral terapeut i år 2015, og har behandlet 100 vis af børn og deres forældre lige siden. Læs evt. her, hvad det kræves for at kunne blive eksamineret

Bliv nysgerrig på Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi og se, hvilke muligheder det skaber.

“Mit barn kan umuligt ligge stille på en briks!”

Bare rolig. Det behøver dit barn heller ikke. Der er jo en grund til at I kommer, så måske er følelserne lidt udenpå tøjet, og jeg skal lige ses an 🙂 Det er jeg vant til – vi har tid nok. Måske starter barnet med at sidde hos dig, eller måske kan lidt af mit legetøj lokke barnet op at sidde på briksen, og vi skaber sammen en hyggestund for barnet. Husk på, at I som forældre, er de vigtigste for barnet, så jeres nærvær under behandlingen er meget vigtig. Dog behøver I ikke komme begge to.

Teenager?

Måske er det en vranten teenager fordi de ikke selv synes de har behov for behandling. Så kan det være, at forældrene til teenagerne  kan sidde i venterummet, eller gå en tur imens jeg behandler, men det er noget de unge bestemmer, hvornår og hvis de har lyst til det.

Fortvivl ikke

Nej, fortvivl ikke, hvis jeres barn har krudt i måsen eller ikke har lyst til at komme. Med lidt opfindsomhed finder vi en løsning, hvor barnet eller den unge er tryg ved, at jeg har mine hænder på dets krop. Mine hænder fungerer som en slags vindue ind til dit barns krop. Så selvom jeg måske kun får lov til at holde på fødderne, så har jeg adgang til hele kroppen.

Det kan også være en idé at læse højt for barnet fra en bog. Jeg har flere bøger til rådighed, men ellers tag en ynglingsbog med. Som udgangspunkt behøver vi ikke iPads og telefoner, så lad dem ligge hjemme.

Læs her hvordan en behandling foregår og evt. spørgsmål hertil.

Er du stadig i tvivl, så kontakt mig endelig.

  • Hvordan foregår en behandling på børn fra ca. 1 år til teenager. Få svar på spørgsmål her. Prøv Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi v/Lis Hauge
  • Jeg behandler babyer og børn - endda rigtig mange.Her er plads til alle også hvis man kun vil sidde ved mor imens jeg behandler. Eller hvis der er krudt i numsen og der skal leges med biler på briksen eller på gulvet. Vi finder en løsning, der passer dit barn. Ring/sms børne eksamineret terapeut, Lis Hauge, på 40199714
  • Absencer er en form for anfald af epilepsi, hvor barnet er "væk" i nogle sekunder. De stirrer ud i det blå, hvorefter de kommer til sig selv. Nervesystemet er overaktivt og kan normaliseres med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi. Ring/ sms eksamineret børne terapeut, Lis Hauge, på 40199714, og hør om mulighederne.

Biodynamisk

Kranio-Sakral Terapi

bliv nysgerrig på, hvad det er, og hvad det kan gøre for dit barn

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

bliv nysgerrig på, hvad det er, og hvad det kan gøre for dit barn

Case:

Ida ændrede adfærd – blev meget udadreagerende

Klient udtaler om sin baby:

TUSIND TAK fordi vi har fået vores datter tilbage!

Hun er bare så glad igen – også i børnehaven 🙂

Hanne - mor til Ida

Case: Ida, 3 år

Udadreagerende i børnehave

Angst for at miste

Tabet af et kæledyr havde sat sig som et traume i nervesystemet

Ida

var begyndt at gå i børnehave, men når hun kom derom, blev hun som forvandlet. Hun blev meget vred, opfarende og udadreagerende overfor de andre børn. Forældrene kunne slet ikke kende hende. Sådan havde hun bare aldrig været før.

Behandling af Ida viste en dyb sorg

Da jeg sansede ind på Ida, blev jeg overvældet af en dyb sorg, som hendes nervesystem viste mig. Hun sad helt stille, kiggede i en bog imens hun lænede sig ind til mig. Hun havde så meget brug for at blive mødt på et plan, hvor ord var unødvendige. Moren mærkede også forandringen i Ida, og var sød til ikke at spørge eller snakke imens. Jeg havde ingen idé om, hvor lang tid der gik, imens Idas nervesystem arbejdede på højtryk. Jeg vidste heller ikke, hvad sorgen handlede om. Det var også fuldstændig ligemeget her i selve behandlingen. Det eneste Ida havde brug for, var at blive mødt energetisk. Det kunne hun her. Hun kunne mærke, at jeg ville ikke “fikse” hende. Men hun behøvede et trygt sted til at slippe “noget, der sad i hende”. Det sted mødte hun hos mig.

Børn og dyr

Efter behandlingen fortalte jeg moren, at jeg kunne mærke en dyb sorg i Ida. Det stod hun undrende overfor, og det var da heller ikke førend de kom tilbage ugen efter, at hun fortalte om en mulighed hertil. De havde et halvt år tidligere købt en hundehvalp, men måtte desværre aflevere den igen en måned senere, da storebroren viste sig at være allergisk overfor den. Uskyldigt for nogen, tja, men børn knytter sig rigtig ofte til dyr. Vi voksne har erfaringen heri til at vide, at livet giver og tager. Børn er tilstede her og nu og kan kun mærke, at en elsket ven er væk.

Case: Ida, 3 år

Udadreagerende i børnehave

Angst for at miste

Tabet af et kæledyr havde sat sig som et traume i nervesystemet

Ida

var begyndt at gå i børnehave, men når hun kom derom, blev hun som forvandlet. Hun blev meget vred, opfarende og udadreagerende overfor de andre børn. Forældrene kunne slet ikke kende hende. Sådan havde hun bare aldrig været før.

Behandling af Ida viste en dyb sorg

Da jeg sansede ind på Ida, blev jeg overvældet af en dyb sorg, som hendes nervesystem viste mig. Hun sad helt stille, kiggede i en bog imens hun lænede sig ind til mig. Hun havde så meget brug for at blive mødt på et plan, hvor ord var unødvendige. Moren mærkede også forandringen i Ida, og ….Læs videre her:

Andre siger:

Viktor led i en periode meget af hovedpine. Det var i en periode over 5 uger og vi var i tvivl om, hvordan det var opstået. Hovedpinen medførte mange dages fravær fra skole, venner og højt prioriteret fodbold.

Hovedpinen var så voldsom, at det at skulle på toilettet og ” lave stort” var en udfordring da det forøgede hovedpinen. Efter en samtale med Lis kom vi ind i en akut tid og Viktor fik en behandling. Umiddelbart efter blev hovedpinen værre, men allerede dagen efter var den næsten forsvundet. Efter 2 behandlinger havde han det mærkbart bedre og hovedpinen aftog.

Behandlingen blev en god oplevelse

Det var en god oplevelse med Kranio-Sakral Terapi, idet Lis var meget god til at tale med Viktor om, hvad der kunne være årsagen til den opståede hovedpine. Det, at behandlingen samtidig var nænsom, var også en tryghed i behandlingen, og Lis var meget god til at forklare undervejs, hvis vi havde behov for det.

I dag har Viktor det godt og spiller fodbold igen. Så Lis er helt klart anbefalelsesværdig? og et særdeles positivt møde med “den alternative verden”

Mette - mor til Viktor
Vores søn, Lasse, på 13 år, havde så stærke smerter i ryggen, så han ikke kunne passe skolen. Han havde efter en “for vild leg”, fået blodspringninger ned langs hele rygsøjlen og i årets løb fået et utal af smertestillende piller ordineret af lægen. Ikke en holdbar situation for en 13 årig.

Lasse har fået 3 behandlinger hos Lis, men allerede efter første gang, holdt smerterne op og hans holdning i ryggen blev synligt sundere.

Nu er han smertefri og er meget begejstret over den forskel KST har gjort for ham.

Lene Bækgaard Andersen
Lis reddede ganske enkelt vores ferie!

Vores dreng havde fået ekstreme mavesmerter, specielt i forbindelse toiletbesøg. 3 gange var vi ved de forskellige læger, uden de kunne finde ud af, hvad der var galt. I op til 2 timer om dagen skreg vores dreng, og ingen af pillerne fra diverse læger hjalp.

Efter 10 dage kontaktede vi Lis. Efter én behandling forsvandt vores drengs mavesmerter! Hvis han siden har haft ondt i maven, har han selv sagt, at ” Far, nu skal jeg snart op til Lis igen!”

Tommy

Det har været en utrolig positiv oplevelse at møde Lis.

Det hele startede med at vores datter Line på 14 år faldt af en stor flet gynge og da hun så ville rejse sig igen fik hun gyngen i nakken. Det udløste en grim hjernerystelse. Hun var noget stiv i nakken derefter, så vi snakkede om hvordan vi bedst kunne hjælpe hende.

Lis gik meget forsigtig frem

Line skulle føle sig tryg. Ret hurtig synes Line det var dejligt og rart. Hun begyndte at slappe af og fik det bedre med nakken. Men alligevel skete der noget med Line. Hun var sommetider noget sur og mut efter en behandling. Vi kontaktede Lis og snakkede med hende om det. Hun var sikker på, at det var noget gammelt noget som Line ikke havde fået ryddet helt op i. ( Der skal hertil siges, at Line var igennem en svær periode i året 2009-2010, hvor hun fik professionel hjælp). Det fik Lis styr på, både igennem hendes behandlinger og ikke mindst de samtaler de havde sammen. Så nu er både nakken og Line helt friske igen.

Både os forældre og Line kan varmt anbefale Kranio-Sakral Terapi og ikke mindst Lis.

Jytte Bak Pedersen

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

bliv nysgerrig på, hvad det er, og hvad det kan gøre for dit barn

Biodynamisk

Kranio-Sakral Terapi

bliv nysgerrig på, hvad det er, og hvad det kan gøre for dit barn

Case:

Angsten for at være
alene og miste alt

Klient udtaler om sit barn:

En datter forvandles

“Min ellers så glade, sprudlende og udadvendte datter ændrede sig langsomt for nogle år siden , da hun var 7-8 år. Hun havde kort forinden mistet et elsket familiemedlem og de følgende par år endnu 2 længere ude i familien. Hendes lille verden blev rystet og man mener det ligger til grund for hun ændrede sig.
Hun blev fuld af bekymring og angst for noget skulle ske, som hun ikke kunne klare.
Det påvirkede hendes hverdag alt for meget. Hun var bekymret og grædende hvis de skulle på tur med skolen også selvom det kun var om dagen, hun ville ikke ud at lege med sine veninder og herhjemme var hun panisk angst for vi skulle forsvinde og brugte uendelig meget energi på at ”holde øje” med os.
De mindste ting gav hende angst og bekymring og forhindrede hende i at leve et helt almindeligt barneliv.

Forældre til et barn med angst

Vi var som forældre med hende på et kursus om børn og angst og fik gode redskaber. Der var lidt fremgang men det var som om hun ikke havde overskuddet til at arbejde med det.
I vores frustration undersøgte vi andre muligheder og her blev jeg anbefalet at kontakte KranioSakral Terapeut Lis Hauge.
Det gjorde jeg og hun mente at kunne hjælpe os. Jeg indrømmer gerne jeg var skeptisk!! Jeg var åben, desperat men også skeptisk ift hvordan det kunne hjælpe, at Lis holder sine hænder på min datter.

Lis mødte os, og vigtigst af alt min datter som nu er 11 år, på en rolig , imødekommende og anerkendende måde og min datter følte sig tryg med det samme.

Positivt resultat efter bare én behandling

Jeg kunne godt lide at Lis ikke skulle kende min datters forløb og symptomer inden men forholdt sig til det hun selv oplevede og da Lis efter den første behandling kom med hendes bud på hvor hun mærkede min datter måtte have symptomer/ somatiske reaktioner på sin angst ramte hun 100 procent plet!
Det lyder utroligt men allerede næste morgen mærkede vi en stor positiv forskel. For første gang i mange mange uger stod vores datter op uden frustrationer og gik glad i skole… ingen gråd og ingen forvisninger om at det nok skulle gå!
Siden har vi været hos Lis en del gange og det hjælper virkelig min datter til at få ”tømt” kroppen for de følelser hun ikke rigtig har kunnet bearbejde og komme af med. Der er sket så meget positivt og vi fortsætter hos Lis et godt stykke tid endnu.”

Helle Fredensborg - mor til Louise

Case: Louise 10 år

Når tankerne bliver ens værste fjende

Sorg dybt i nervesystemet

En angst for at miste sine nærmeste og være alene, forhindrede Louise i at have en normal hverdag, som enhver 10 årig bør have

Louise

var udadtil som mange andre 10 årige i vores første møde. Smilende, let nervøs, tryg ved tilstedeværelsen af hendes mor. Men da jeg fik mulighed for at kigge lidt dybere i hende var det let at fornemme, at hun var ked af at være til besvær. Der var ikke noget hun hellere ville end være som alle andre. Lege med andre børn. Sove hos dem. Tage på lejrtur. Kunne være tryg i sit eget selskab uden hele tiden at skulle vide, hvor forældrene var.

Når angsten ikke kan tales ud

Det var tydeligt, at familien havde prøvet mange ting og de havde den største forståelse og tålmodighed for hendes situation. Men trods masser af værktøjer til at håndtere hendes angst, så var udviklingen gået i stå. Angsten kunne ikke længere blot tales ud.

Louise er et fantastisk  eksempel på, at hjernen lærer alt det rigtige. Man kan se fornuften i det. Man kan godt høre det fornuftige i alt det, der bliver sagt. Hvorfor skulle der også lige komme en ufo og tage ens forældre de 5 minutter man er alene hjemme?! Man ved det godt. Alligevel stritter alt i ens krop. Man føler måske ligefrem, at man bliver kvalt. Hvordan skal et 10 årig barn kunne udtrykke de følelser?

Hvad gør behandlingen?

Louise blev meget hurtig tryg ved behandlingen og viste en sorg så dyb, så dyb. Med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi fik hun mulighed for at trække vejret igen, og give kroppens egne iboende kræfter en mulighed for at være stærkere end hjernen.

Efter et par behandlinger gennemførte hun den første lejrtur med overnatning. Det var mange måneder siden hun havde prøvet det sidst. Hun var lykkelig! Et kæmpe skridt på vejen, så hun kunne få overskud til at bearbejde den sorg og angst, der havde forplantet sig i hende.

Case: Louise 10 år

Når tankerne bliver ens værste fjende

Sorg dybt i nervesystemet

En angst for at miste sine nærmeste og være alene, forhindrede Louise i at have en normal hverdag, som enhver 10 årig bør have

Louise

var udadtil som mange andre 10 årige i vores første møde. Smilende, let nervøs, tryg ved tilstedeværelsen af hendes mor. Men da jeg fik mulighed for at kigge lidt dybere i hende var det let at fornemme, at hun var ked af at være til besvær. Der var ikke noget hun hellere ville, end at være som alle andre. Lege med andre børn. Sove hos dem. Tage på lejrtur. Kunne være tryg i sit eget selskab uden hele tiden at skulle vide, hvor forældrene var.

Når angsten ikke kan tales ud

Det var tydeligt, at familien havde prøvet mange ting og de havde den største forståelse og tålmodighed for hendes situation. Men trods masser af værktøjer til at håndtere hendes angst, så var udviklingen gået i stå. Angsten kunne ikke længere blot tales ud.

Louise er et fantastisk  eksempel på, at hjernen lærer alt det rigtige. Man kan se fornuften i det. Man kan godt høre det fornuftige i alt det, der bliver sagt. Hvorfor skulle der også lige komme en ufo …..Læs videre her:

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

bliv nysgerrig på, hvad det er, og hvad det kan gøre for dit barn

Biodynamisk

Kranio-Sakral Terapi

bliv nysgerrig på, hvad det er, og hvad det kan gøre for dit barn

Angst-Stress-Depression hos børn

Af |

Angst-stress-depression hos børn ser jeg desværre en del af Det gør ondt, at de skal have det så svært. Men børn med angst-stress-depression kan så ofte misforståes. Er det blot en

Nightterror – Natteskræk

Af |

Nightterror - natteskræk er simpelthen frygtelig at opleve! Barnet skriger pludseligt efter kort tids søvn, og det er slet ikke muligt at få øjenkontakt til dem. De er i en helt

BKST børneuddannelse

Af |

Instituttet for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi har lavet en fantastisk uddannelse, specifikt med henblik til at behandle babyer og børn. Det er målrettet uddannelsesforløb netop med henblik på de terapeuter, der gerne

Sutter på tommelfinger

Af |

Vidste du, at når dit barn sutter på tommelfinger, så er det fordi de ofte forsøger at kompensere for en ubalance i ganen? Overdreven brug af narresut kan også give et

Hovedpine og migræne hos børn

Af |

Hovedpine og migræne hos børn kan skyldes utrolig mange ting. Det er kroppens måde at sige, at nu er det nok! Vi oplever hovedpine ifbm. feber, manglende indtagelse af væske, mad,

Hjernerystelse hos børn

Af |

Hjernerystelse hos børn er en fuldstændig undervurderet diagnose. Det er frygtelig at være tilskuer til beskeden fra lægen om, "at det går over i løbet af weekenden". Men sådan går det

Traumer hos større børn

Af |

Definitionen på traumer er således: "Traumer er defineret ved en påvirkning af nervesystemet, og ikke af selve hændelsen. Alt, hvad der overvælder barnets evne til at handle, bearbejde stærke følelser, og

Øreproblemer – Ørebarn

Af |

"Øreproblemer - Ørebarn? Mit barn har altid været et ørebarn?!" En sætning efterfulgt af et dybt suk jeg ofte hører, når jeg i mine behandlinger opfanger problemer i øregangene. Ofte er

Adoptivbørn

Af |

Adoptivbørn møder jeg heldigvis i klinikken. De er ikke kommet til behandling, fordi de er adopteret. De er kommet, fordi de havde forskellige udfordringer, f.eks. social samvær med de andre børn

Go to Top