Hjernerystelse hos voksne og børn er blevet mere synligt gennem de senere år, men stadig total undervurderet….

“…besvimede jeg af uvisse årsager og slog mit baghoved hårdt ned i gulvet, hvilket medførte en hjernerystelse. Allerede efter første behandling kunne jeg mærke en bedring og jeg havde allerede der fået en meget bedre forståelse af, hvorfor min hjerne reagerede som den gjorde og hvorfor jeg havde det som jeg havde.”

Ovenstående er et uddrag af Louises fortælling om hendes forløb med hjernerystelse. Men det kunne være hvem som helst. Efter min og mine kollegaers vurdering er hjernerystelse hos voksne og børn total undervurderet! Man får godt nok at vide, at man skal holde sig i ro. Fuldstændig enig. Men ikke kun weekenden over. Hjernen er rystet! Den skal have helt ro! Væk med telefonen, iPads, computer og intet fjernsyns-kiggeri. Din hjerne skal have ro fra indtryk, og masser af hvile.

Iflg. Hjernerystelsesforeningen rammes ca. 25.000 danskere hvert år af hjernerystelse. 10-15% ender med varige mén, ofte fordi man ikke anerkender, hvor slemt det reelt er.

Graden af hjernerystelse hos voksne og børn behøver ikke at have noget at gøre med graden af ulykken. Jeg har mødt en klient, som førte en bil med 20 km/t, pga. opstart efter kryds. Her blev hun påkørt af bilen bagved, der måske kun kørte 40 km/t. Det lyder jo ikke voldsomt, og symptomerne kom da også først senere, efter hun var startet op på arbejde igen. Daglig kvalme, lysfølsomhed, hovedpine og ingen energi blev hende ledsager pga. manglende anerkendelse og ingen behandling.

Når hjernen er rystet er det som om, at alle døre og vinduer står åbent ind til en kæmpe kontorbygning. Sikkerhedsvagten har forladt posten og receptionisten er gået. Alt og alle kan bare gå ind og roder rundt i alle kontorer og udsteder en masse ordre, som skaber en kæmpe stor forvirring i bygningen. Bygningen er din hjerne. Alt det der kommer ind er sanseindtryk fra lyde, smage, lugte, øjne og det du mærker. Derfor har du brug for ro, og du har brug for behandling så hurtig som muligt.

Hjernerystelse hos voksne og børn bedres hurtigere med behandling

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er fantastisk til dette genopbygningsarbejde. Din krop har brug for at sikkerhedsvagten og receptionisten kommer på arbejde igen. Dine sanser skal guides de rigtige steder hen. Det kan du med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi.

Læs gerne her om, hvordan en voksen behandling foregår.

Læs gerne hele Louises historie nedenunder.

“I februar 2015 besvimede jeg af uvisse årsager og slog mit baghoved hårdt ned i gulvet, hvilket medførte en hjernerystelse. Da jeg snakkede med lægen, fik jeg at vide, at det ville tage 1-2 uger at komme ovenpå, og at jeg skulle bevare så meget af min hverdag som muligt. Dette var stik modsat af alt hvad jeg tidligere havde hørt, men omvendt er det altid alle andre der kommer ud for noget som dette – og lægen ved jo bedst.

Efter ti uger uden de store fremskridt fik jeg anbefalet Lis gennem en kollega, det skulle selvfølgelig prøves, selvom jeg intet kendskab havde til Kranio Sakral Terapi.

Allerede efter første behandling kunne jeg mærke en bedring og jeg havde allerede der fået en meget bedre forståelse af, hvorfor min hjerne reagerede som den gjorde og hvorfor jeg havde det som jeg havde. Derudover mødte jeg en person som rent faktisk kunne mærke og forstå hvordan jeg havde det, hvilket var rigtig givende, når en hjernerystelse ikke er noget man kan se eller rigtigt forklare hvordan føles. Når man aldrig har stået i en situation som denne, er det enormt rart at komme til en fagperson som Lis, som kan forklare og give en forståelse af situationen.

Jeg har nu fået seks behandlinger over nogle måneder og har det meget bedre – for hver behandling der går, kommer jeg et skridt nærmere mit gamle jeg. Lis fjerner smerten i lag og jeg ved med sikkerhed, at efter hvert besøg vil jeg få det bedre. At have en hjernerystelse kan være enormt frustrerende, da det er svært for andre at forholde sig til og lægen ikke kan gøre andet end at sige, at man skal være tålmodig og lade det gå i sig selv. Behandlingerne giver derfor en enorm ro, da det hjælper mig hver gang.

Derudover er det som at komme en tur til mekanikeren – det er ikke kun det kendte problem der bliver taget hånd om, men alt hvad der kan være med til at skabe disharmoni i kroppen. Alle burde gøre det, af ren og skær velvære”.

Louise Kristensen