Din baby har en favoritside, hvis det hele tiden vender hovedet til den ene side. Det kan der være mange årsager til. Hvis du lægger mærke til det, har din baby måske også en tendens til at placere sig, så hele kroppen drejer og minder om en banan, deraf navnet “banan-stilling”. Det kan være du har lagt mærke til, at din baby har lidt sværere ved at ligge ved det ene bryst, og måske endda foretrækker det ene bryst, fremfor det andet. Måske mærker du en forskel i babyen når du løfter det op i armhulene. Måske drejer det selv hovedet tilbage, selvom du blidt har forsøgt at vende hovedet til den anden side. Måske er det slet ikke interesseret i at kigge til den anden side.

Hvor kommer det fra?

Meget tyder på, at der kunne ligge en spænding i nakken, eller måske længere nede af rygsøjlen. Måske gemmer spændingen for et vrid i nakken, fordi fødslen tog en drejning. Det skulle måske gå lidt stærkt med at få din baby ud. Det kunne være din baby havde ligget længe under pres i bækkenet. Måske forsvandt presseveerne da hovedet lige skulle fødes, og din babys hoved og nakke kom under et ekstra pres. Ofte kompenserer kroppen for en ubalance et sted med en ubalance et andet sted, hvor det snyder og bliver der, hvor man lægger mærke til evt. ubehag.

Ro på – der er hjælp at hente 🙂

Som du kan se kan der være mange årsager til, at din baby får en favoritside eller ligger i en  banan-stilling, og det vil derfor være helt naturligt for mig, at behandle dit barn forskelligt fra andres. Jeg kan ikke på forhånd sige, hvad der er grund til, at din baby ligger som det gør. Men jeg kan få meget ud af at møde din baby, måske give jer en mulig årsag til det, og give jer nogle værktøjer så I kan arbejde videre derhjemme efter behandlingen.

Læs gerne mere her om, hvordan en behandling på baby kan foregå.