Certificeret Kranio-Sakral Terapeut hos Instituttet for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

Instituttet for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi har lavet en fantastisk uddannelse, specifikt med henblik til at behandle babyer og børn. Det er målrettet uddannelsesforløb netop med henblik på de terapeuter, der gerne vil arbejde med babyer og børn, da det er en helt speciel tilgang hertil. Et forløb jeg har gennemgået og blev eksamineret d. 17.marts 2015.

Eksamineret børne Kranio-Sakral Terapeut

Her er deres krav til uddannelsen og eksamen, kopieret fra deres hjemmeside:

Introkursus
BKST 1
BKST 2
BKST 3
BKST 4
Børn 1
Børn 2
Børn 3
BKST og hjernen
Børn og Traume 1 og 2 – fra 2017.
Eksamen

I alt: 310 lektioner

Praksistimer: Min. 300, heraf 100 på børn under 10 år, hvoraf min. 40 skal være på børn under to år. Disse timer skal være dokumenterede. Dertil kommer 10 egen-sessioner hos en uddannet Biodynamisk KST-terapeut.

Den Biodynamiske Børne-KST-uddannelse vil sammenlagt indeholde min. 610 lektioner. Dertil kommer 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Ønsker man at arbejde med problematikker til børn over syv år, anbefales det, at man supplerer med min. KST 5, hvor der bl.a. undervises omkring ansigts knoglerne og tilgange i forhold til bidfunktioner.

Krav og forudsætninger for, at du kan gå op til eksamen ud over de nævnte kurser samt praksistimer:
En skriftlig opgave, hvor du beskriver, vurderer og evaluerer to af dine behandlinger: Én med et barn under 1 år og en anden med et barn mellem 1-3 år. Denne sendes til instituttet før din afsluttende eksamen.

Supervision af 2 behandlinger: Én med en baby under ét år samt én med et barn mellem tre – syv år. Efter de to behandlinger afsættes der tid til, at du laver en skriftlig vurdering / evaluering af de to behandlinger.

En mundtlig fremlæggelse af dine skriftlige opgaver.

Vil du gerne vide, hvordan en baby behandling kan foregå? Så læs mere her!

Hvis barnet er lidt større, så kan behandlingen foregå således: