Case-Sundhedstjek :

En mor kontakter mig – hun vil egentlig bare gerne have et generelt tjek af sin baby. Oliver var en nem baby, sov meget, spiste godt, gylpede dog en del.

Det første jeg sanser er et noget besværet vejrtrækning hos Oliver. Jeg kan mærke, at brystet er belastet og nervesystemet er stresset. Jeg sanser også en kvælningsfornemmelse hos ham. Da jeg foreligger mine sansninger omkring vejrtrækning for moren, er hun noget forundret. Det havde hun ikke oplevet hos ham. Til gengæld havde søsteren netop haft et par anfald af bronkitis. Faktisk så voldsomt, at hun var blevet indlagt. De havde alle været med i sygehusforløbet, også Oliver, da han blev ammet. Sansningen omkring kvælning blev synligt, da moren undervejs i behandlingen, ammede ham, og netop da han gylpede, lagde hun ham hurtigt ned, så han kunne beholde det i sig. En helt uskyldig og velmenende reaktion, men for Oliver føltes det som at blive kvalt.

Kan en reaktion være at sove meget fra et traume?

Kan en lille dreng virkelig reagere på sådan et hændelsesforløb, og reaktionen er at sove meget? JA! Han kan jo ikke flygte fra hændelsen. Han er i det. Sanser alle de følelser og energier, der strømmer ud fra og gennem familien. Men kan ikke flygte fra det. Det er igen ikke selve hændelsen, der afgør, om det sætter sig som et traume i nervesystemet. Det er reaktionerne omkring det lille barn. Det lille barn har behov for at blive mødt, hørt og set på sine signaler. Det skaber tillid, afstresser nervesystemet, og danner sunde neurale stier.

Familien kom tidligt i forløbet. Oliver fik muligheden for at slippe et “usynligt” traume i hans nervesystem. Det kræver træning i at sanse de dybere lag i barnets nerve- og energisystem. Det kræver, at jeg som behandler kan genkende adfærden og symptomerne i et traume, og kan skabe det rum, barnet har brug for til at slippe og genfinde balancen.

Nysgerrig på børn og traumer?

Læs gerne mere her!

Vil du vide mere om behandling af babyer, så læs gerne mere her!