En baby har oplevet noget traumatisk, det er der jo ikke nogen forældre, der med sund fornuft vil udsætte sit barn for. Så skal vi lige starte med at slippe al skyld og skam inden vi går videre 🙂

Men hvad er et traume?

“Traumer er defineret ved en påvirkning af nervesystemet, og ikke af selve hændelsen. Alt, hvad der overvælder barnets evne til at handle, bearbejde stærke følelser, og til at forsvare sig selv, kan give symptomer”.

Når jeg sanser traumer hos et lille barn, og nævner det for forældrene, bliver forældrene ofte forskrækkede. Man bliver ked af det, føler måske skyld eller bliver magteløse overfor, hvad der er hændt deres lille guldklump. Traumer lyder også uhyggeligt og dramatisk. men her er det vigtigt at forstå, at det ikke er hændelses størrelse, der afgør påvirkningen af det lille barns nervesystem. Det er omstændighederne, der afgør, om det bliver et traume eller ej. Et lille barn kan jo ikke løbe væk, det har heller ikke ordene. Hjernen og personligheden er ikke udviklet nok endnu til at forstå situationen. Nervesystemet kører i højeste gear og babyen er nødt til at trække sig for at overleve.

Hvad er symptomerne?

Symptomerne hos baby kan ses som manglende øjenkontakt, problemer med at amme, en opspændthed i kroppen eller den nemme baby, der sover hele tiden. Læs gerne under menuen “Terapi til baby”, hvor jeg har en case om Oliver, der sov hele tiden, samt Lia, der var med i et mindre trafik uheld.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er et fantastisk redskab til, at baby kan forandre det imprint, der har sat sig i nervesystemet. Her er der ikke brug for ord, men en genkendelse og accept af babyens tilstand. Det sker i samarbejde med jer forældre. Tryghed skaber mulighederne.

Læs gerne mere her om, hvordan en baby behandling kan foregå.