Adoptivbørn møder jeg heldigvis i klinikken. De er ikke kommet til behandling, fordi de er adopteret. De er kommet, fordi de havde forskellige udfordringer, f.eks. social samvær med de andre børn i vuggestuen, børnehaven, skolen. Eller også kunne de have en manglende tro på sig selv. Nogle havde opbygget en facade, en rolle, de kunne være i.

En hukommelse af svigt

Ens for dem jeg har mødt, har været et sorgfuld minde inde i dem.  En hukommelse af svigt. En mistillid til andre. Noget i dem, der ikke kunne sættes ord på. I de situationer, hvor barnet har været meget hårdt ramt, er jeg startet meget blidt op med næsten ingen berøring, kun masser af kærlighed og plads i behandlingen. Det har for det meste foregået på gulvet, så barnet oplevede mest mulig frihed. Over tid har barnet fundet tryghed i behandlings situationen, og selv valgt at sætte sig hos mig.

Nogle af de større børn har undervejs haft brug for at se billeder af deres biologiske mor, for til sidst at slippe behovet helt. Som sagt har det egentlig ikke været fordi børnene var adopteret, at de kom til behandling. De havde blot nogle udfordringer i dagligdagen, som forældrene ønskede de fik hjælp til.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er en fantastisk behandlingsform til disse børn, og der skal en erfaren behandler til, for at barnet ikke bliver gentraumatiseret.

Læs evt. her om børn med traumatiske oplevelser.

Eller her, hvis du gerne vil vide, hvordan en behandling på et barn kan foregå.

Læs gerne her, hvad andre har oplevet i klinikken:

Jeg kan på det varmeste anbefale Lis til behandling af mindre børn.
Min søn er meget sensitiv og kæmper som følge heraf med uro i krop og sind, og Lis har hjulpet ham med at lægge en dæmper på uroen.
Min søn har altid været tryg ved Lis. Hun er rolig og tålmodig og har en god fornemmelse for hans grænser. Nogle gange har han ikke kunnet klare så meget, og det har Lis altid respekteret. Han ved, at han selv kan sige til og fra, og det er tillidsvækkende for både ham og mig.

Behandlingerne foregår siddende på gulvet med en stor bunke legetøj og børnebøger, og der er en afslappet og hyggelig stemning.
Min søn er glad for at komme hen til Lis og har ofte selv spurgt, om det ikke snart var tid igen.
Mor til adopteret dreng