Manglende koncentration og indlæringsvanskeligheder hos børn kan være et par svære størrelser at slås med. Hvad skyldes årsagen? Når jeg har mødt dem i klinikken, vil jeg sige, at det kan været et hav af muligheder. Fysisk – psykisk.

Kig på det fysiske først

Start med at kigge på basis, det fysiske. Sover dit barn nok? Får det nok motion? Hvordan ser indtagelse af mad ud? Får det meget sukker i løbet af dagen? Det påvirker blodsukkeret og får kroppen til at svinge op og ned, og kan sagtens have en effekt på den manglende koncentrationen og barnets indlæring. Hvad med væske – vand – i løbet af dagen? Bare her er der nogle parameter man kan skrue på.

Men hvis det ikke hjælper at skrue på ovennævnte, hvad kan det så være? Måske er barnet vokset utrolig stærkt over en kortere periode. Det kan sagtens have en indvirkning på den manglende koncentrationen. Er barnet faldet engang – slået hovedet? Læs gerne om hjernerystelse her. Vi kan heller ikke udelukke vaccineskader.

Manglende koncentration – psykisk?

Har barnet oplevet en stressfyldt periode? Har det mistet relationer til andre, en bestemt person, en gruppe? Vi modtager millioner af indtryk fra vores sanser hvert sekund. Måske oplever dit barn, at mængden af indtryk er for meget, og har brug for mentale pauser. Det har en kraftig effekt på vores koncentration og indlæring.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er den mentale pause, hvor jeg ikke kun ser på det fysiske eller psykiske. Jeg ser på hele barnet og lader barnets krop fortælle, hvad der er vigtigst.

Læs gerne her om, hvordan en børne behandling foregår.