Vidste du, at når dit barn sutter på tommelfinger, så er det fordi de ofte forsøger at kompensere for en ubalance i ganen?

Overdreven brug af narresut kan også give et meget åbent bid, hvor tænderne ikke når sammen i biddet.

Krydsbid, overbid, underbid og saksebid

Ofte ser man skævt bid som krydsbid, overbid, underbid og saksebid være påvirket af kroppens holdning, og man kan rette meget op på tandbiddet ved at fokusere på eks. hofternes placering, skævheder i ryggen og ikke mindst i nakken. Det har en klar påvirkning på kæberne og hovedpine er en ikke usædvanlig følgesvend i disse tilfælde.

Nogle gange får jeg først børnene i klinikken når de har fået bøjle på. Min erfaring er, at behandling ofte kan reducere spændingerne i kæberne og formindske bøjletiden. Så vær opmærksom, hvis dit barn sutter på tommelfinger gennem længere tid. Jo længere tid, der går, jo mere kan det kræve af behandlingstid.

Med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi ser jeg på hele barnet – hele mennesket -, og er absolut ikke kun fokuseret på kæberne. Hvad har kroppen af ressourcer til at arbejde med genoprettelse i kæberne? Hvor er nøglen til en evt. blokering?

Læs gerne her, hvordan en børne behandling kan foregå.

Hvorfor reagerer børn så godt på Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi?