Sengevæder

Det er ofte en belastning for det enkelte barn og for forældrene, når der sengevæder i familien. Barnet må måske snyde en ble på ved overnatning hos kammerater, på lejr eller lign. Ved kontakt til læge bliver man oftest udstyret med ringeklokke, så barnet og forældre bliver vækket om natten, når der kommer urin i bukserne. Personligt kan jeg fortælle – det var et mareridt for os! Men hvad er årsagen? Er det psykisk eller fysisk? Man ser ofte tendensen gå i arv fra forældre. Det kan også være en blære, der er overaktiv eller for slap. De børn jeg har mødt, har ofte virket stresset, og nervesystemet dermed meget påvirket. Det kan sagtens påvirke urinvejene.

Jeg oplever ofte, at det enkelte barn viser et behov for at få afspændt området i underlivet og omkring organerne. I klinikken har jeg også mødt unge mennesker over 15 år med dette problem. De fleste har været meget overrasket over, hvor lidt der skulle til, for at skabe en forandring i dem.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er en fantastisk behandlingsform til disse børn, for jeg selvom jeg lytter til hvad I som forældre tror årsagen skyldes, så er det barnets indre visdom, der fortæller mig, hvor vi skal arbejde for at skabe balance i barnets krop igen.

Inkontinens blandt børn

Men det sker også, at jeg møder de børn, der har udfordringer med at kunne holde sig i dagtimerne. De opdager ganske enkelt ikke at blæren er fyldt og at de skal på toilet. Nogle børn er ligefrem ligeglade.  Også selvom det skal lave “stort”. Det er som om de slet ikke har kontakt med sig selv. Jeg har erfaring med, at efter få gange begynder børnene at få en fornemmelse af sig selv og deres krops behov. De reagerer når de mærker behovet kommer. Stort fremskridt. Det kan naturligvis ikke stå alene, som med alt andet der har med vaner at gøre. Det er her I forældre kommer ind i billedet.

Så med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er der mulighed for at genskabe barnets kontakt til sig selv, så de får en føling af deres krops behov.

Læs gerne her om, hvordan en børne behandling kan foregå.