Øreproblemer – Ørebarn? Mit barn har altid været et ørebarn?!” En sætning efterfulgt af et dybt suk jeg ofte hører, når jeg i mine behandlinger opfanger problemer i øregangene. Ofte er det egentlig ikke derfor barnet er kommet i klinikken. Men her er det igen et tydeligt bevis på kroppens egen visdom, der mener, at der er behov for at arbejde på det.

Øreproblemer – dræn i ørerne – gang på gang

Et ørebarn har ofte ondt i ørerne. Man finder ofte betændelse i ørerne efter en forkølelse. Gang på gang får barnet feber, som bliver slået ned med panodil og pencilin, hvis man har fundet forhøjet infektionstal. Ofte er vi vidne til at barnet får dræn i øret gang på gang. Men er det en holdbar løsning?

Kan man gøre andet?

Børns eustakiske rør er kortere og ligger mere vandret end hos voksne, derfor har væsken sværere ved at løbe derfra, da det hæver op i røret og stopper til.  Det gør, at barnet får gentagne betændelser. Med betændelser har man også sagt slimhinder, og så skal man tænke fravalg af komælksprodukter. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn ikke får mælk førend efter 2 års alderen. Mælkeprodukter øger slim-produktionen pga. komælk-proteinet. Rødt kød øger også slim-produktionen. Sørg for at barnet får godt med vand, da dehydrering også kan øge slim-produktionen.

Øreproblemer kan behandles med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

Med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi har jeg fokus på helheden i dit barn. Jeg har fokus på kroppens egen iboende sundhed. Som skrevet før, så er det ofte egentlig ikke pga. øreproblemer, at jeg ser børnene til behandling. De kommer med mange andre symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær, ondt i maven. Når det så er sagt, så kan øreproblemerne også skyldes slag, fald-ulykker eller måske endda stamme fra fødslen. Så det gælder virkelig om at have “lytte-lapperne” ude, når jeg behandler børn 😉

Læs gerne her, hvordan en børne behandling kan foregå.