Refluks og silent refluks hører vi en del om. Refluks betyder tilbageløb og det er normalt helt, at en baby har noget tilbageløb, dvs. gylper lidt efter at have spist. Men hvis det gylper meget, måske ligefrem eksplosivt og samtidig begynder at mistrives, så skal der kigges på det. Det kan være, at babyen har problemer med at ligge ned. Eller din baby er motorisk urolig, fægter med arme og ben, og ikke vil sidde i autostolen. Måske søvnproblemer, forstoppelse, eller i det hele taget virker din baby utilpas.

Hvad er refluks?

Imellem spiserør og mavesækken er der en lille lukkemuskel, der sørger for, at indholdet fra mavesækken ikke kommer op i spiserøret. Så kan vi med fordel vende hovedet nedad uden at mavesækkens indhold kommer ud igen. Det er ikke en muskel man selv kan styre. Denne lukkemuskel samt lukkemusklen (pylorus) mellem mavesæk og tolvfingertarm,  kan være slappe. Der kan også være nogle spændinger heromkring, der gør, at de ikke fungerer optimalt. Ofte er der en klar sammenhæng mellem de øverste nakkehvirvler og funktionen af lukkemusklerne. Mange kender det også som KISS syndrom (Kranie-nakkeleds Induceret SymmetriforStyrrelse). Læs evt. mere her om problemer i nakke, skuldre og ryggen.

Silent reflux (stille refluks)

Silent reflux – stille refluks er noget sværere at opdage, da der ikke kommer gylp. Det kommer godt nok op i spiserøret, men i stedet for at komme helt ud som gylp, så ryger det tilbage i mavesækken. Her kan det løbe frem og tilbage som en elevator. Det er meget smertefuldt for babyen, da det hele tiden ætser. rritationen i babyen

Det kan blidt behandles

Biodynamisk Kranio-Sakal terapi er fantastisk til disse gener, for der er ofte mange symptomer forbundet hermed. Med den biodynamiske tilgang har jeg altid fokus på, hvad har din baby ressourcer til at arbejde med, så det ikke bliver mig som behandler, der afgør, hvad der skal “fikses”. Læs mere her om, hvordan en baby behandling foregår.