Baby har ondt i maven

Man er som regel ikke i tvivl, hvis en baby har ondt i maven. De skriger måske kort tid efter de har spist, eller har kramper, måske problemer med afføring, prutter højlydt, eller spænder op i hele kroppen, og kan også blive stiv som en flitsbue. Men hvorfor? Som forældre vrider vi hjernen af led for at finde årsagen og hjælpe vores lille baby ud af smerter.

Spørgsmålene kan være mange. Får moren pencillin som baby ikke kan tåle? Er det forkert modermælkserstatning? Hvordan er stemningen når der ammes? Er der ro og opmærksomhed? Måske bliver vi blot slået hen med, at tarmene er umodne?

Det kunne jo også være eftervirkninger af en fødsel, der gik lidt hurtig, hvor babyen fik et lille vrid i nakken. Eller har babyen måske lagt længe med hovedet nedad og blevet spændt op i nakken? Eller et kejsersnit, der skulle gå hurtigt? Men hvad har det med maven at gøre, spørger du sikkert. I kraniekanten mellem baghovedet og nakken, sidder der de mest fantastiske nerver og en af dem, Nervus Vagus, har sit udløb til fordøjelses systemet. Sidder den i klemme pga. et vrid, en spænding i nakken, en låsning, så giver det ofte forstyrrelser i fordøjelsen.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er fantastisk til babyer, fordi vi bruger samme “sprog” som de gør – vi sanser. Som terapeut åbner jeg op for mulighederne, forbliver neutral, afventende,  og sanser ind på barnets egen iboende sundhedsplan. Nu har barnet mulighed for at udfolde sig og slippe det-der-nu-end-er.

Læs gerne her, hvordan en behandling på baby kan foregå.

Læs her, hvad andre har oplevet:

”Da jeg fødte Felix, lagde vi ham trygt i hænderne på Lis. Flere gange blev han behandlet for de typiske spædbørn-mavekneb. Hver gang med stor succes.

Jeg kan kun anbefale Lis, hendes viden, omsorg og fantastiske hænder :-)”

Jette Lønberg-Frank

2017-07-31T14:37:34+00:00