Baby har skævt kranie eller fladt baghoved

Et fladt baghoved eller skævt kranie ses oftere hos spædbørn nu siden Sundhedsstyrelsen begyndte at anbefale, at spædbørn skulle ligge på ryggen for at undgå vuggedøden. Statistikken for vuggedøden er da også faldet, men antallet af asymmetriske kranier er steget voldsomt, og det skal vi reagere på. Der er stadig ikke det fulde omfang af, hvad effekten er på et barn, hvor hovedet ikke rettet til. Men der sker en påvirkning af hjernelapper og membran systemet under kraniet, der blandt andet kan give nedsat motorik, fumle/tumle børn og en langsom ændret adfærd hos børn. Over tid kan indlæring også være påvirket.

Et kranie består af flere knogler og for at kunne presse babyen igennem fødekanalen, hvor det udsættes for kompression fra alle sider, så vil de bløde kranieknogler forme sig efter morens bækken. Det er naturligt. Når et kranie er så blødt og formeligt, så er det også naturligt, at der er risiko for, at det bliver fladt bagpå eller på siden, hvis babyen ikke får mulighed for en varieret ligge stilling. Men det sker jo, at selvom vi er opmærksomme på at variere deres ligge stillinger, så kan det være, at din baby bare ikke kan vende hovedet og se til den anden side. Prøv at læs her om favoritside eller bananstilling. Der er ofte også et stort pres på kravebenet under en fødsel. Det kan også være, at selvom du forsøger at variere ved at lægge babyen på maven, så har din baby så mange spændinger i kroppen, at det slet ikke har ressourcer til at træne på denne måde. Læs evt. mere her om ondt i nakke, skuldre og ryggen.

Så der kan være mange grunde til at din baby får et fladt baghoved eller et asymmetrisk hoved, derfor er Biodynamisk Kranio-Sakral terapi fantastisk hertil. Jeg har min fulde opmærksomhed på hele barnet. Hvor ligger blokeringen for at din baby kan udvikle sig på en sund måde? Der er ingen form for manipulering eller tryk.

Læs gerne mere her om hvordan en behandling på en baby foregår.

2017-07-31T18:43:08+00:00