Case-Hjernerystelse hos 14 årig pige :

Det har været en utrolig positiv oplevelse at møde Lis. Det hele startede med at vores datter Line på 14 år faldt af en stor flet gynge og da hun så ville rejse sig igen fik hun gyngen i nakken. Det udløste en grim hjernerystelse. Hun var noget stiv i nakken derefter, så vi snakkede om hvordan vi bedst kunne hjælpe hende.  Vi var så heldige, at Line kom i huset hos Lis og hendes familie, så derved mente Lis at hun kunne hjælpe Line med at få hendes nakke “på plads” og give kroppen ro efter det chok det havde fået. Det var i dette øjeblik vi fik kendskab til Kranio-Sakral Terapi.

Tryghed i behandlingen

Lis gik meget forsigtig frem, da hun skulle få Line til at føle sig tryg. Ret hurtig synes Line det var dejligt og rart. Hun begyndte at slappe af og fik det bedre med nakken. Men alligevel skete der noget med Line. Hun var sommetider noget sur og mut efter en behandling. Vi snakkede en del om det og var noget fortvivlede over den måde Line reagerede på. Vi kontaktede Lis og snakkede med hende om det. Hun var sikker på, at det var noget gammelt noget som Line ikke havde fået ryddet helt op i. ( Der skal hertil siges, at Line var igennem en svær periode i året 2009-2010, hvor hun fik professionel hjælp). Alligevel fandt vi af, at der havde siddet noget mere inde i hende, som ikke var blevet bearbejdet. Men det fik Lis styr på, både igennem hendes behandlinger og ikke mindst de samtaler de havde sammen. Så nu er både nakken og Line helt friske igen. Dertil kan vi bruge det gamle ordsprog “Ting tager tid”

Både os forældre og Line kan varmt anbefale Kranio-Sakral Terapi og ikke mindst Lis.”

Jytte Bak Pedersen

Hjernerystelse hos børn er en fuldstændig undervurderet diagnose. Det er frygtelig at være tilskuer til beskeden fra lægen om, “at det går over i løbet af weekenden”. Men sådan går det langt fra altid. Måske var det sådan i “gamle dage”. Men nu til dags er der meget normalt, at børn i alle aldre får masser af stimuli fra telefon, iPads, fjernsyn og lign. Hjernen får simpelthen ikke ro til at hele op. Fakta er at man skal hvile meget efter en hjernerystelse. Hjernen har brug for restituering og det får den under søvn.

Symptomer på hjernerystelse

Børnene falder måske på cykel – og cykelhjelmen er glemt. Efter den første gråd har lagt sig, er de måske stille og har hovedpine, måske kvalme. Søg altid læge og få det meldt til forsikringen. Da børns hjerner er under udvikling er det ikke sikkert, at I lægger mærke til den store forskel til at starte med. Det kan vare flere dage, måske uger inden omfanget melder sig. De ændrer adfærd, søvnmønster, spisevaner. Forsøg at holde dem i ro, undlad stimuli fra ovennævnte og tag dem med til behandling hos en Biodynamisk Kranio-Sakral Terapeut så hurtig som muligt. Ofte er der mulighed for at få forsikringen til at betale x antal gange.

Med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi har barnet mulighed for at slippe chokket, og det traume, der ligger i hovedet.

Er du interesseret i at vide, hvordan en behandling foregår på et barn? Så læs mere her!