Case-Mavesmerter hos 4 årig dreng:

”Lis reddede ganske enkelt vores ferie!

Vores dreng havde fået ekstreme mavesmerter, specielt i forbindelse toiletbesøg. 3 gange var vi ved de forskellige læger, uden de kunne finde ud af, hvad der var galt. I op til 2 timer om dagen skreg vores dreng, og ingen af pillerne fra diverse læger hjalp. Efter 10 dage kontaktede vi Lis. Efter én behandling forsvandt vores drengs mavesmerter! Hvis han siden har haft ondt i maven, har han selv sagt, at ” Far, nu skal jeg snart op til Lis igen”!”

Tommy

Forstoppelse

I klinikken møder jeg en del børn med forstoppelse og oppustethed. Ofte har det stået på over en meget lang periode, og de fleste får medicinen, Movicol. Men det er og bliver en symptomløsning. Det er ikke holdbart i længden og tarm området bliver dovent af ikke at skulle arbejde. Hvis barnet har fået Movicol i mange år, og vi indgår et behandlingsforløb, så kan barnet godt opleve, at det er svært at komme på toilet, fordi det kommer som en overraskelse for dem, at det faktisk er en aktiv handling at have afføring. Så mentalt er der ligeledes et stykke arbejde.

I et behandlingsforløb vil der altid være fokus på, hvor barnet har sine ressourcer. Der er jo en årsag til, at mave/tarm ikke virker. Måske har det været der så længe, at der også er andre symptomer. Det kan være allergier, eksemer. Ikke usædvanligt når mave/tarm ikke virker. Vi har også fokus på kost, evt. kosttilskud, væskebalancen, således at barnet har de optimale betingelser for at nedtrappe medicinen og lade kroppen genoptage sit arbejde.

Mavesmerter

Børn med ondt i maven er noget vi ofte hører. Der er også mere bevisthed omkring, at det kan være både fysisk og psykisk. Har barnet spist noget, det ikke kunne tåle? Eller er barnet bange for noget? Utryg? Savner det os forældre? Hvad er det vi overser? Husk at det psykiske sagtens kan sætte sig til et fysisk symptom.

I behandlingen forholder jeg mig neutralt til spørgsmålet om det er det ene eller det andet. Jeg dømmer ikke. Min opgave er at få øje på barnets ressourcer. Hvor har det mulighed for at arbejde? Om det er på det fysiske eller psykiske plan er lige meget. Kroppen viser sig i flere lag.

Læs gerne her, hvordan en børne behandling kan foregå.

Læs her om samme symptomer for voksne