Case-13 årige Lasse:

Vores søn, Lasse, på 13 år, havde så stærke smerter i ryggen, så han ikke kunne passe skolen. Han havde efter en “for vild leg”, fået blodspringninger ned langs hele rygsøjlen og i årets løb fået et utal af smertestillende piller ordineret af lægen. Ikke en holdbar situation for en 13 årig. Lasse har fået 3 behandlinger hos Lis, men allerede efter første gang, holdt smerterne op og hans holdning i ryggen blev synligt sundere. Nu er han smertefri og er meget begejstret over den forskel KST har gjort for ham. ”

Lene Bækgaard Andersen

Børn med smerter i ryggen

Ondt i nakke, ryg og skuldre hos børn er noget jeg behandler ofte i klinikken. I det senere år har der ligefrem været en hel epidemi af børn med ondt i nakke, skuldre. Det har sågar fået sine egne navne, såsom iPad-skuldre, Smartphone-nakke, SMS-nakke, Tech-Nech osv. Men i bund og grund handler det om en dårlig vane, hvor vi bøjer hovedet for meget for at se på bl.a. telefon eller tablets. Kortvarig belastning gør ikke noget. Måske er Lasses smerter i ryggen blevet tricket af ovenstående kropslige holdninger og vaner? Det er slet ikke usædvanligt, at kroppen finder en “vikar”.

Ondt i nakken – hvad kan vi selv gøre?

Smartphones er kommet for at blive, så vi kan lige så godt erkende, at der skal mere fokus på en ordentlig kropslig holdning. På den måde undgår vi slidtage i nakken og smerter, der kan udvikler sig til bl.a. hovedpine. Hvis det ikke giver pote at ændre den kropslige holdning, så skal I komme til behandling. Bindevævet kan blive så hårdt, at det minder om knogler, så det kan sagtens være, at der skal noget blid behandling til, for at det kan slippe helt. Og SÅ skal man bevare den nye gode kropslige holdning.

Børn kan også have ondt i nakke og ryg pga. andre ting

Børn med ondt i nakke, skuldre og ryg kan også stamme fra fald, evt. på trampolin, cykel, eller fra et træ eller en gynge. Eller som for Lasse – efter en “for vild leg”. Hele nervesystemet stivner, og måske har chokket ligefrem sat sig så det minder om et traume. Læs gerne mere her om traumer.

Her er Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi fantastisk. Et chok, et traume fra et,måske uskyldigt fald skal først have sluppet sit tag i barnet førend det heler helt op.

Nysgerrig på behandling af børn? Læs mere her!