Case-16 årige Laura:

Laura 16 år havde i flere år klaget over sporadiske smerter i ryg og nakke. Lis fandt ud af, at smerterne stammede fra halebenet og derfor lavede en skævhed i hofte og ryg. Det var en gammel skade fra da Laura gik i 6 klasse og en kammerat uheldigvis flyttede den stol, hun skulle sætte sig på. Lis har afhjulpet hendes smerter og blidt guidet ryggen tilbage på plads. Laura har til nu fået 2 behandlinger. Hun er glad for resultatet, og klager sig ikke længere 😉 ”

Lene B. Andersen

Børn med smerter i nakke og ryg

Ondt i nakke, ryg og skuldre hos børn er noget jeg behandler ofte i klinikken. I det senere år har der ligefrem været en hel epidemi af børn med ondt i nakke, skuldre. Det har sågar fået sine egne navne, såsom iPad-skuldre, Smartphone-nakke, SMS-nakke, Tech-Nech osv. Men i bund og grund handler det om en dårlig vane, hvor vi bøjer hovedet for meget for at se på bl.a. telefon eller tablets. Kortvarig belastning gør ikke noget. Måske er Lauras kropslige hukommelse i halebenet blevet tricket af ovenstående. Det er slet ikke usædvanligt at kroppen finder en “vikar”.

Ondt i nakken – hvad kan vi selv gøre?

Smartphones er kommet for at blive, så vi kan lige så godt erkende, at der skal mere fokus på en ordentlig kropslig holdning. På den måde undgår vi slidtage i nakken og smerter, der kan udvikler sig til bl.a. hovedpine. Hvis det ikke giver pote at ændre den kropslige holdning, så skal I komme til behandling. Bindevævet kan blive så hårdt, at det minder om knogler, så det kan sagtens være, at der skal noget blid behandling til, for at det kan slippe helt. Og SÅ skal man bevare den nye gode kropslige holdning.

Børn kan også have ondt i nakke og ryg pga. andre ting

Børn med ondt i nakke, skuldre og ryg kan også stamme fra fald, evt. på trampolin, cykel, eller fra et træ eller en gynge. Hele nervesystemet stivner, og måske har chokket ligefrem sat sig så det minder om et traume. Læs gerne mere her om traumer.

Her er Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi fantastisk. Et chok, et traume fra et,måske uskyldigt fald skal først have sluppet sit tag i barnet førend det heler helt op.

Nysgerrig på behandling af børn? Læs mere her!