Særlig sensitive – Signalstærke børn

Særlig sensitiv

Vi hører oftere og oftere, at barnet er særlig sensitiv. Måske er det i virkeligheden mere “sansitiv”. Barnet sanser mere. Mærker andres energier kraftigere. Det har meget lettere ved at blive påvirket af stemninger. Lyde. Smage. Lugte. Kan ikke gå med mærker i tøjet. Altså sanser bare meget mere end mange andre. Det er vigtigt at huske, at det ikke er en fejl. Det er blot et udtryk for det menneske det er. Men det giver måske go mening i forhold til, hvad man kan forvente af barnet. Man skal nok ikke forvente, at et sansitivt barn er det, der kravler højest i træerne eller på anden har lyst til at gå forrest eller præstere. De har mange dybe tanker om livet, og fordi de er så empatiske og fornemmer andre mennesker, så bliver de hurtigt overstimuleret og har brug for at trække sig.

 

Signalstærke børn

Signalstærke børn er et forholdsvis nyt begreb herhjemme. Det er børn, der er meget intense i deres udtryk. Men hvor de særlig sensitive blive mere indadvendte, så er signalstærke børn meget tydelige i deres udtryk. De påvirkes af det de hører eller mærker, og er nødt til at dele det med det samme, for de er lige ved at sprænges indeni. De er nysgerrige, intelligente, men fordi de så hurtigt bliver fyldt op med indtryk, er det også dem, der bl.a. larmer helt vildt i SFOén, fordi de ikke kan finde ro. Det er også dem, der lige fra starten af sover utrolig dårlig og meget lidt ad gangen. De kan som små blive helt stille, når der er gæster i huset, for så at blive ekstrem kede af det og vende vrangen ud på sig selv, når gæsterne er gået. Det kan være meget krævende at være forældre til et signalstærkt barn. Opdragelse er lig med mange gentagelser og en stille og rolig adfærd hos sig selv.

Jeg kan varmt anbefale bogen af Anja Sigvard Nielsen: “Signalstærke børn”.

 

Men hvad kan Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi gøre for disse børn?

Det er børn, der har brug for at “få taget trykket”. De er i den grad overstimuleret og i fare for at blive medicineret for at ændre deres udtryk og adfærd. Deres krop har brug at blive mødt energetisk, fordi det er sådan de indtager verdenen. Det er præcis dét Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er så fantastisk til. En dyb, ofte ordløs behandling, hvor barnet kan blive “tømt”, ladet op, klar til en ny dag i en verden fuld af sanse indtryk.

 

Læs gerne her, hvordan en børne behandling kan foregå.

2017-07-31T11:24:11+00:00